Kurser til PH.D.-studerende

Som forsker er det essentielt at være i stand til at finde relevant videnskabelig information til et forskningsprojekt. Det er ligeledes vigtigt at publicere forskningen i relevante tidsskrifter og ad andre publiceringskanaler: med andre ord at have en publiceringsstrategi.

Formålet med kurserne er at give PhD-studerende færdigheder i forhold til at søge, indsamle, evaluere, og organisere information på en effektiv måde. Formålet er også at give dem færdigheder i forhold til at beslutte, hvor de skal publicere deres forskning.

 

Kurserne dækker over følgende emner

  • Søgestrategier: Der introduceres metoder til at udføre strukturerede søgninger i forskellige informationsressourcer. Der præsenteres relevante videnskabelige informationsressourcer med fokus på, hvad de kan anvendes til.
  • Publiceringsstrategi: Hvorfor er det til stadighed mere vigtigt at have en publiceringsstrategi? For at kunne besvare det spørgsmål, fokuseres der på to vigtige faktorer. Først og fremmest præsenteres betydningen af Den Bibliometriske Forskningsindikator, samt hvordan den påvirker PhD-studerende som forskere på Aalborg Universitet. Dernæst præsenteres hvad gennemslagskraft og citationer har af betydning i det videnskabelige samfund, og hvorfor det er vigtigt for forskere at være bevidste om, hvor de publicerer - både i Open Access tidsskrifter og i de traditionelle licensbetalte tidsskrifter.
  • Forskningsevaluering: Der fokuseres på hvordan PhD-studerende kan bruge citationer til at søge og evaluere videnskabelig litteratur. De tre store tværvidenskabelige citationsdatabaser Web of Science, Scopus og Google Scholar diskuteres og demonstreres delvist. Databaserne er forskellige i forhold til dækning og styker/svagheder. Der introduceres også andre evalueringsmål, såsom Journal Impact Factor og H-index.

Ønsker du at vide mere omkring forskerskolerne, eller tilmelde dig et af vores kommende kurser, kontakt os på forskersupport@aub.aau.dk.

Kontakt, besøg og følg os

Kontakt os

Chatten er lukket pt. Åben hverdage 10-14.

Ur/watch Book en vejledning

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

TwitterTwitter

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.