Sådan finder du bogen på bibliotekets hylder

Eksempel: Du ønsker at finde bogen Den gode opgave.

Find først bogen i vores søgemaskine

1. Søg på ”Den gode opgave”.

(Tip: ved at sætte anførselstegn omkring dine søgeord, så har du bestemt at ordene skal optræde i den nævnte rækkefølge og din søgning bliver mere præcis.)

2. Find flere oplysninger om præcis den bog, du ønsker at finde, ved at klikke på fanen detaljer.

Find dernæst bogens placering

3. Klik på fanen placering og bestil, når du har fundet den bog, som du gerne vil have fat i.
(Indsæt screenshot af placering og bestil fra den nye Primo)

4. Under Placering/bestil kan du se, hvor mange eksemplarer vi har af den pågældende bog, og om den er udlånt eller står på hylden.

5. Når du skal ned og finde bogen på hylden, skal du være opmærksom på, hvilken afdeling bogen står på. Vi har nemlig flere afdelinger i Aalborg området, samt i København og Esbjerg. Du kan hente bogen på den nævnte afdeling, eller du kan reservere den, så den kommer hjem til den afdeling du ønsker.
Læs mere under Sådan bestiller du materiale i Primo.

6. For at finde bogen på den rette hylde, skal du nu notere dig den opstillingskode bogen har. Opstillingskoden består af 2 dele – et udk-tal samt en parentes med 3 bogstaver. En opstillingskode kan tage sig meget forskellig ud: 1 (Sau) eller 159.922 (Fre) eller 82(489) Andersen, H.C. (Ing). I nogle tilfælde kan Primo fortælle dig, hvilken reol bogen står på.

Find nu bogen på hylden

7. Bøgerne på bibliotekets Langagervejafdeling (hovedfilial) er opstillet på reoler efter UDK systemet, der er inddeler videnskaberne i grupper fra 0-9.

8. På søjlerne foran samlingen står der en oversigt over reolerne, hvor du skal finde den UDK-hovedgruppe, som din opstillingskode falder indenfor.

Eksempel: Skal du finde en bog med opstillingen 37.023.9 (Bar), går du hen til de hylder, hvor gruppe 3 er placeret. Når du finder starten af gruppe 3 kan du på reolskiltene se, hvordan udk-tallet stiger, indtil du når undergruppen 37. Herefter går du videre indtil tillægsdecimalerne når 37.023.9.

9. Når du har fundet den rigtige opstillingsgruppe, markeret af en skillestøtte, er bøgerne opstillet alfabetisk efter de 3 bogstaver i parentesen,  der udgør den anden halvdel af opstillingskoden.

Du er altid velkommen til at spørge personalet om hjælp!

Kontakt, besøg og følg os

Chatten er lukket pt. Åben hverdage 10-14.

Ur/watch Book en vejledning

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

TwitterTwitter

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.