AAU logo

Universitetsbiblioteket

Korrekt linkning i kursuslitteratur og pensumlister

Link fremfor at uploade - hvis muligt

Hvis du linker til artikler, tidsskrifter, bøger via Aalborg Universitetsbibliotek, så man bliver ledt gennem Universitetsbibliotekets fjernadgang  med AAU-mail og password, så er du sikker på:

  • At modtageren kan åbne linket og få adgang på og uden for AAUs netværk AAU1X.
  • At du gør det korrekt i forhold til ophavsret
  • At Universitetsbiblioteket får et reelt billede af brugen af materialet, som har betydning for, hvad vi vælger at købe adgang til

Selvom biblioteket har købt adgang til e-bogen eller e-artiklen, har forlaget stadig rettigheden til at kopiere og videredistribuere teksten. Hvis du derfor deler fuldteksten af en e-artikel, f.eks. i Dropbox, Moodle, Researchgate, Mendeley eller lignende platform, kan du starte en ulovlig distributionskæde af ophavsretbelagt materiale.

Mulighederne for at linke, henvise eller uploade afhænger af materialetypen. Her er nogle guides til, hvad man kan og må gøre.

Spørgsmål eller kommentarer til denne webside kan stilles til Webredaktionen på Aalborg universitetsbibliotek på webredaktionen@aub.aau.dk

Elektroniske materialer

Trykte materialer

Kontakt, besøg og følg os

Kontakt os

Chatten er lukket pt. Åben hverdage 10-14.

Ur/watch Book en vejledning

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.