Universitetsbiblioteket

Artikler

Artikler er en vigtig kilde til videnskabelig information, fordi det generelt er her den nyeste viden kan findes. Bøger tager længere tid at skrive og udgive, men dækker til gengæld en større del af et emne, hvor artikler oftest kun er 10-20 sider lange, og kun behandler et enkelt specifikt emne.

Du kan finde artikler igennem flere kilder; kilderne supplerer hinanden – ingen enkelt kilde indeholder alle de artikler biblioteket giver adgang til.

  • Databaser og tidsskrifter
    På listen over databaser kan du finde mange emnespecifikke artikeldatabaser, samt nogle bredt favnende, multifaglige databaser. Vi anbefaler, at man søger efter artikler igennem databaserne, da de generelt giver de bedste søgemuligheder.
     
  • Bibliotekets egen artikelsøgning
    Artikelsøgningen i Primo søger på tværs af rigtig mange af bibliotekets databaser, dog ikke dem alle. Søgemaskinen understøtter ikke komplicerede søgninger, og egner sig bedst til at finde en bestemt artikel, hvor titlen allerede er kendt.
     
  • Søgemaskiner
    Der findes specialiserede søgemaskiner, der søger efter artikler på internettet og i databaser, på samme måde som f.eks. Google. Google Scholar og Microsoft Academic Search er to eksempler.
    Vi anbefaler Google Scholar, da søgemaskinen kan sættes op til at give fuldtekstadgang gennem universitetsbiblioteket, og eksportere søgeresultater direkte til Refworks. Læs her hvordan.
     
  • Arkiver på universiteterne
    Næsten alle universiteter har deres eget digitale forskningsarkiv. Hvis du kender ansættelsesstedet for én eller flere forfattere til artiklen, kan dét være vejen frem. De kan for det meste også findes igennem søgemaskiner som Google Scholar.
    På Aalborg Universitet hedder forskningsarkivet VBN. En samlet oversigt over dansk forskning findes i Den Danske Forskningsdatabase.

 

Bestil artikler som biblioteket ikke har adgang til

Der er mulighed for at fjernlåne artikler fra andre biblioteker. Udfyld en fjernlånsblanket online, så skaffer biblioteket artiklen til dig, og sender en mail, når den er klar til afhentning på en af vores afdelinger.

Du finder bibliotekets fjernlånsblanket her.

Find artikler nu

Du har adgang til mange forskellige databaser igennem Aalborg Universitetsbibliotek, og ikke alle sammen er artikeldatabaser.

Klik herunder for at se alle artikeldatabaserne - du kan også filtrere efter emne for at finde de artikeldatabaser, der er relevante for netop dit felt.
 

Gå til artikeldatabaserne nu

Seneste artikler

Seneste artikler

Brug JournalTOCs til at holde dig opdateret med dit forskningsfelt. Få seneste overskrifter fra mere end 25.000 tidsskrifter via RSS-feed.

JournalTOCS via biblioteket

VBN - AAU forskning

VBN er Aalborg Universitets Open Access fuldtekstarkiv, hvor al forskning fra AAU registreres, og i vidt omfang gøres tilgængelig for omverdenen.


 

 

Gå til VBN

Kontakt, besøg og følg os

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.