Universitetsbiblioteket

Bøger

Aalborg Universitetsbibliotek har en stor samling af både trykte og elektroniske bøger - og vi kan skaffe endnu flere fra andre biblioteker, hvis det er nødvendigt. Her er en lille guide til, hvordan du kan få fat i de bøger, du har brug for.
 

Find bibliotekets Bøger igennem Primo

Alle bibliotekets bøger er registreret i søgemaskinen Primo. Her kan du fremsøge bøgerne ud fra titel, forfatter og lignende oplysninger.

Hvis du kun ønsker bøger med online adgang, så kig efter 'Online adgang' i menuen til venstre i Primo (de såkaldte facetter).

Når du har søgt efter en bog i Primo, og vil finde den på bibliotekets hylder, er det relevant at vide, at bøgerne er opstillet efter Universal Decimal Klassifikationssystemet UDK.

Læs mere om, hvordan du får fat i det, du leder efter under Sådan finder du bogen på bibliotekets hylder.
 

Vil du læse e-bøger på din e-bogslæser, tablet eller telefon?

Når du har fundet en e-bog igennem Primo, ligger der i flere tilfælde en vejledning til, hvordan du kan få e-bogen ned på din mobile enhed. Det afhænger nemlig af, hvilket forlag der giver adgang til bogen. Nogle forlag har lavet en app, som du kan bruge til din tablet, andre har lavet et mobilsite, så du kan læse bogen igennem din browser.
Du finder vejledningen i bogens post under fanen ”Mobil og tablet”

I nogle tilfælde kan du overføre e-bogen til din e-bogslæser: Hvilke e-bøger der er tilgængelige i et format, der passer til din læser, afhænger helt af det forlag, der giver adgang til bogen. Du er derfor nødt til at se på, hvilken udbyder eller forlag som biblioteket kan tilbyde dig adgang igennem, og gå til deres hjemmeside for at se, om du f.eks. kan hente bogen til din e-bogslæser.
 

Er der en bog du ikke kan finde på biblioteket?

Universitetsbiblioteket har mange trykte bøger, men ind imellem kan du få behov for en bog, der ikke er i samlingen. I de tilfælde kan biblioteket ofte låne et eksemplar af bogen til dig fra et andet bibliotek. Det kaldes fjernlån, og det kan du læse mere om i boksen til højre.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker hjælp til at finde og få fat i en bestemt bog.

Find bøger på hylden

Vores bøger er stillet op efter et særligt system der hedder UDK. Bliv klogere på hvordan du finder bøger.

 

 

Hjælp til at finde bøger

Find e-bøger via udbydere

Har du brug for hurtig adgang, eller er der for langt ud på biblioteket? Kig i vores mange e-bogsdatabaser.

 

 

Gå til e-bogs databaserne nu

Fjernlån

Hvis universitetsbiblioteket ikke har den bog,eller artikel du leder efter, så er der nok et andet bibliotek der har.

Udfyld en fjernlånsblanket online, så finder vi det du leder efter, og får fat i det til dig.


Lav et fjernlån nu

Kontakt, besøg og følg os

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.