Universitetsbiblioteket

standarder

Universitetsbiblioteket giver adgang til både nationale og internationale standarder. Har du brug for at finde standarder om f.eks. byggemoduler, maskinelementer eller måleenheder, er der god hjælp at hente i bibliotekets samling.

I DS. Standard Distribute haves ca. 27.000 gældende standarder.
Heraf er 98% internationale med betegnelserne DS/EN, DS/EN/ISO, DS/ISO [EN=Europæisk. ISO= International]. De internationale vil oftest have dansk titel og forside, mens indholdet er på engelsk. Kun 2% er rene danske.

Eurocodes, som er europæiske normer for dimensionering af bygværker, er indeholdt i DS. Standard Distribute, dog skal de nationale annekser, nøglen til brug af Eurocodes i Danmark, findes på Dansk Standard’s hjemmeside.

ILI Standards Infobase er en bibliografisk database indeholdende +350 udgivere af standarder. Der kan søges blandt 1,5 mill. standarder (ingen i fuldtekst), herunder deres indbyrdes relationer og hvorvidt de er gældende.
 

Fandt du ikke det du søgte?

Internationale standarder, andre end de Dansk Standard-godkendte, vil ofte skulle anskaffes enkeltvis. Finder du ikke det du søger i Primo, er du velkommen til at henvende dig til bibliotekar Lene Hove lkh@aub.aau.dk eller bibliotekar Carsten Heine ch@aub.aau.dk

Find standarder online

DS. Standard Distribute og IEEE Xplore indeholder fuldtekst standarder. Med ILI kan du tjekke om en standard er gældende.

Gå til standarddatabaserne nu

Kontakt, besøg og følg os

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.