Tidsskrifter

Aalborg Universitetsbibliotek har en stor samling af såvel elektroniske tidsskrifter som ordinære papir tidsskrifter.
 

Brug vores søgemaskine

I bibliotekets søgemaskine (Primo) kan du søge efter tidsskriftets navn, emne etc. Du kan let se om biblioteket har tidsskriftet i både papir og elektronisk form, eller kun én af delene. ”Online adgang” betyder, at der kun er adgang til en elektronisk udgave. Hvis ikke skal du se under fanen ”placering/bestil”, hvor det rent fysisk er placeret.
 Ved nogle abonnementer tilbyder vi begge dele. Hvis du har brug for at søge efter en bestemt artikel, kan du læse mere om det under ”Artikler/Parpers” ovenfor.
 

Find et tidsskrift gennem en database

En anden måde du kan få adgang til et tidsskrift, er ved at søge i en database. Flere af bibliotekets databaser er bibliografiske, dvs. at de kun indeholder referencer til artikler, og derved ingen fuldtekst. I disse tilfælde bestræber vi os på at få inkluderet oplysninger om bibliotekets totale samling, så du via funktionen AUB Link , kan se om der er adgang til en given artikel eller ej.
Systemet fungerer på den måde, at du klikker på AUB Link, hvorefter systemet slår op i e-JournalFinder for at se om biblioteket har købt adgang til det pågældende tidsskrift. Det er samme funktionalitet du kan slå til i fx Google Scholar.

Læs mere om hvordan du sætter AUB Link op i Google Scholar.
 

Brug e-JournalFinder til at finde et tidsskrift

Du kan også bruge bibliotekets e-JournalFinder, hvor du kan du lave en avanceret søgning på tidsskrifter – dog kun til de elektroniske.
 Det er muligt at bruge A-Z listen, hvor man kan søge på tidsskriftets titel, som indeholder alle de tidsskrifter som biblioteket har abonnement på, samt de tidsskrifter som er gratis tilgængelige på internettet bl.a. via Open Access. Den sidste mulighed er Citation Linker, hvor du kan søge efter specifikke artikler, hvis du har en reference fra f.eks. en artikel, bog eller opgave. Så indtaster du så mange oplysninger, som du har, og så er det nemt at tjekke om biblioteket har adgang til artiklen i elektronisk form eller i et papirtidsskrift.

Når du har fundet det tidsskrift du skal bruge, kan det vise sig, at biblioteket har adgang til tidsskriftet gennem flere leverandører. Derfor kan du nogle gange opleve, at et tidsskrift kan komme fra flere ressourcer (f.eks. to forskellige forlag). Her er det vigtigt at kigge på årstallene for at finde ud af, hvilken kilde du skal gå til for at få adgang til det du søger.
I eksemplet herunder kan du se bibliotekets adgang til tidsskriftet: ”International Journal of American Linguistics”. Skal du f.eks. bruge en udgave fra 1964, så skal du gå via: ”JSTOR Arts and Sciences 7”.

Vores tidsskrifter er tilgængelige hos forskellige forlag/udbydere. Vi anbefaler at du finder tidsskriftet via vores søgemaskine, men du kan også gå direkte til de enkelte udbydere.

Gå til databaser med tidsskrifter

Hvis du søger en samlet oversigt over elektroniske tidsskrifter, så kan du også benytte vores e-JournalFinder som beskrevet herover. Her har du også mulighed for at vælge emne mv.

Gå til E-JOURNALFINDER

Seneste artikler

Seneste artikler

Brug JournalTOCs til at holde dig opdateret med dit forskningsfelt. Få seneste overskrifter fra mere end 25.000 tidsskrifter via RSS-feed.

JournalTOCS via biblioteket

Kontakt, besøg og følg os

Kontakt os

Chatten holder lukket frem til ultimo august

Ur/watch Book en vejledning

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.