AAU logo

Universitetsbiblioteket

Søgeteknik

Primo søger som udgangspunkt efter alle dine søgeord, så en søgning efter eksempelvis "global warming" (uden anførselstegn), vil give resultater der indeholder både ordet global og warming. Primo benytter en lang række teknikker til at sikre at flest mulige relevante resultater kommer med. Derfor bruges bøjning af dine søgeord, synonymer m.v. 

Sortering

Som udgangspunkt sorteres søgeresultater efter relevans. Relevans beregnes på baggrund af, hvor dine søgeord indgår i posten, og en lang række andre faktorer. Du kan selv ændre sortering, når du har et søgeresultat.

Specialtegn og kombinationer

  • Anførselstegn, f.eks. "global opvarmning", så skal hele strengen matches i søgeresultatet.
  • 'AND' og 'OR' kan bruges til at angive mere eksplicitte kriterier. F.eks. kommunikation AND lean , danmark OR denmark
  • 'NOT' gør det muligt at udelade resultater med bestemte ord, f.eks. danmark NOT sverige
  • Wildcards: Brug * til et eller flere tegn, f.eks. land* for landbrug, landmand etc. Brug ? til enkelte karakterer, f.eks. m?nd for mund, mand etc. Du skal bruge ?? som wildcard for danske karakterer som æ, ø og å.
  • Efter du har søgt, har du mulighed for at 'dykke ned' i dit søgeresultat, ved at forfine det med afgrænsninger, som f.eks emneord, bestemte materialetyper mv.
  • Du kan se afgrænsningerne til venstre for dit søgeresultat, efter du har søgt.

Brug facetter

Du kan bruge afgrænsningsmulighederne i venstre side af Primo til at begrænse dig til eksempelvis en specifik indholdstype - f.eks. tilgængeligt fysisk materiale eller materiale fra en specifik database m.v. Det er en nem og hurtig måde at reducere søgeresultatet.

Bemærk at nogle facetter, eksempelvis forfatter, ikke er ens på tværs af alle kilder. Så afgrænser du til "Hansen, Anders" som forfatter, kan du risikere at alle vedkommendes resultater er med på tværs af datakilder.

Kontakt, besøg og følg os

Kontakt os

Chatten er lukket pt. Åben hverdage 10-14.

Ur/watch Book en vejledning (studerende)
Book et møde (forskere)

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.