Universitetsbiblioteket

Software og webservices

Biblioteket og universitetet som helhed stiller en række software og webbaserede løsninger til rådighed. På denne side har vi samlet en række af de mest relevante i.f.m. dit arbejdet med informationssøgning og dokumenthåndtering.

Informationssøgning

Søgemaskine, apps m.v.

Søgemaskine, apps m.v.

Værktøjer til at finde information via søgning i vores og andre databaser m.v. finder du i vores sektion om informationssøgning.

Guide til informationssøgning

Seneste artikler

Seneste artikler

Brug JournalTOCs til at holde dig opdateret med dit forskningsfelt. Få seneste overskrifter fra mere end 25.000 tidsskrifter via RSS-feed.

JournalTOCS via biblioteket

Google Scholar

Google Scholar

Google Scholar kan indstilles til at gå via bibliotekets udbydere samt fjernadgang, såfremt biblioteket har tegnet abonnement.

Indstil Google Scholar

Reference- og dokumenthåndtering

Refworks

Refworks

RefWorks letter arbejdet med at samle og administrere referencer, samt lave kildehenvisninger og litteraturlister. Det er også muligt at dele sine referencer med andre via RefShare, eller oprette en fælles konto.

Læs mere om Refworks

Office 365

Office 365

Universitetet har tegnet en aftale om brug af Office 365, hvilket inkluderer Word, Excel, PowerPoint, OneNote m.v. på bærbar, mobil og tablet. Og du får 1 TB plads på OneDrive til filer.
 

Gå til Office 365

Dataindsamling og -analyse

SurveyXact

SurveyXact

Brug SurveyXact til at lave spørgeskemaundersøgelser, og til at analysere dine resultater. Hvis du er tilknyttet AAU har du allerede adgang til programmet nu.

Læs mere om SurveyXact

Dataanalyse: NVIVO

Dataanalyse: NVIVO

NVIVO er en omfatte softwaresuite til organisering og analyse af data i en større undersøgelse. Systemet egner sig særligt godt til projekter med mange tekstdata, f.eks. interviews og lignende.

Læs mere om NVIVO

DMPonline

DMPonline

DMPonline er et online værktøj til udarbejdelse af data management planer, der kan anvendes ved krav fra bevillingsgivere m.fl., eller hvis du selv vil lave en plan. 

Læs mere om DMPonline

Flere muligheder

Foruden de software- og webløsninger nævnt her på siden, så tilbyder AAU en række andre software-løsninger, fx MathLab, SAS, SPSS, STATA m.fl. 

Se software på AAU (kræver login)

Virtuelt samarbejde

Adobe Connect

Adobe Connect

Adobe Connect giver mulighed for videomøder, og tilbyder avancerede løsninger til deling af skærm, whiteboards m.v.

Adobe Connect

Kontakt, besøg og følg os

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.