AAU logo

Universitetsbiblioteket

Mendeley - opsiges pr. 31/12-19!

Mendeley - opsiges pr. 31/12-19!

Indtil nu har Aalborg Universitetsbibliotek haft licens til de to referenceværktøjer Mendeley Institutional Edition og New Refworks. Universitetsbiblioteket har tilbudt de to værktøjer gratis til alle studerende og ansatte ved Aalborg Universitet, og vi har undervist og vejledt i og supporteret dem.

Vi har nu valgt at opsige vores licens til Mendeley Institutional Edition med udgangen af 2019 og prioritere New Refworks. Opsigelsen skyldes, at Universitetsbiblioteket skal spare og har behov for at prioritere anderledes i opgaver og personaleressourcer.

Det er vores vurdering, at New Refworks er et bedre værktøj end Mendeley, og at det lever op til forventninger og krav til et moderne referenceværktøj. New Refworks har bl.a. større transparens omkring importering af referencer, bedre support end Mendeley, mulighed for gruppefaciliteter, og værktøjet arbejder godt sammen med Google Docs.
 

Hvad betyder det for dig som Mendeley IE-bruger?

  • Din eksisterende Mendeley-konto forsvinder ikke, når licensen til Mendeley IE udløber. Du overgår i stedet til Mendeley Free, hvilket betyder mindre plads, mulighed for færre antal grupper med knap så mange gruppemedlemmer i hver gruppe. Læs mere om Mendeley Free. I din web-Mendeley-konto kan du se, hvor meget plads du på nuværende tidspunkt har brugt.
  • Hvis du med din eksisterende Mendeley IE-konto overstiger vilkårene for Mendeley Free, vil dit indhold blive fastfrosset og nogle funktioner vil muligvis ikke kunne anvendes. For at kunne bruge din konto igen, skal du frigøre plads, indtil du er inden for vilkårene af Mendeley Free. Du vil blive orienteret af Mendeley via mail, hvis dette er tilfældet for dig. Du kan også vælge selv at købe mere plads - https://www.mendeley.com/settings/upgrade/.
  • Du har også mulighed for at flytte dit indhold over i referenceværktøjet New RefWorks, som Universitetsbiblioteket fortsat supporterer. Læs mere om New Refworks - https://www.aub.aau.dk/software-web/refworks/


Hvis du vil skifte til New Reworks

Før du skifter fra Mendeley til New RefWorks, er det vigtigt, at du færdiggør dokumenter, som du er i gang med. Alternativt skal du indsætte alle referencer igen i Word med New RefWorks, når du har skiftet.

Vi har lavet en video, der kort viser, hvordan du overfører dine referencer fra Mendeley til New RefWorks.

Når du har overført dine referencer til New RefWorks, er det en god ide at tjekke dem igennem, for at sikre at referenceoplysninger er blevet overført korrekt.

Hvis du har brug for hjælp med at overføre dine referencer eller har spørgsmål om ovenstående, står vi klar til at hjælpe. Du kan kontakte vores New Refworks-support eller Mendeley-support:refworks@aub.aau.dk eller mendeley@aub.aau.dk.


Undervisning, vejledning og support

Fra og med efterårssemestret 2019 tilbyder vi kun undervisning i New Refworks. Undervisning i Mendeley, som allerede er aftalt med os, fastholder vi selvfølgelig, hvis ikke der aftales andet. Vi yder vejledning og support i brugen af begge referenceværktøjer til udgangen af 2019.

Fra 2020 tilbyder vi undervisning, vejledning og support i New Refworks, men ikke i Mendeley. I er dog altid velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til det referenceværktøj, som I anvender. Så vil forsøge at hjælpe, så godt vi kan.

Spørgsmål vedr. de to værktøjer kan I sende til refworks@aub.aau.dk eller mendeley@aub.aau.dk.

Evt. andre spørgsmål kan I sende til områdeleder Thomas Vibjerg Hansen, tvh@aub.aau.dk.

For at opgradere til Mendeley Institutional Edition skal du være medlem af vores gruppe på Mendeley og bekræfte med din e-mailadresse fra AAU.

Gå til Aalborg Universitet på Mendeley

Spørgsmål angående Mendeley

Hvis du har spørgsmål, eller har brug for hjælp til Mendeley, hvad enten det drejer sig om tekniske problemer, eller bare at komme i gang med programmet, kan du kontakte bibliotekets Mendeley-support på mendeley@aub.aau.dk

 

Mendeley på flere platforme

Du kan tilgå Mendeley på flere måder:

  • Via Mendeley.com samt plug-in til browser
  • Via Mendeley Desktop, der kan hentes til Mac OS X, Windows og Linux.
  • Integration til Word via plug-in
  • App til mobiltelefon og tablet

Kontakt, besøg og følg os

Kontakt os

Chatten er lukket pt. Åben hverdage 10-14.

Ur/watch Book en vejledning (studerende)
Book et møde (forskere)

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.