AAU logo

Universitetsbiblioteket

Adgang til bibliotekets samlinger

Aalborg Universitetsbibliotek er et offentligt bibliotek. Du er altid velkommen til at besøge os på en af vores afdelinger eller på www.aub.aau.dk. Mange af vore services er målrettet mod ansatte og studerende ved Aalborg Universitet, men som ekstern bruger - uanset om du repræsenterer en virksomhed, er alumni eller privatperson - så har du stadig mange muligheder for at benytte dig af vores faciliteter.

Det betyder, at du kan låne materialer på biblioteket, tilgå vores elektroniske databaser, gå på nettet gratis, læse blade eller aviser, og så videre. Du er naturligvis også meget velkommen til at spørge vores personale om hjælp.
 

Fysiske materialer

Du kan registrere dig sog bruger og få et lånerkort - eller et lånerkort til din virksomhed - på en af vores afdelinger. lånerkortet udleveres med det samme - husk at medbringe legitimation. Alternativt kan du bruge vores elektroniske indmeldingsblanket.

Bibliotekets samlinger af fysiske bøger og tidsskrifter er placeret på bibliotekets hovedafdeling Langagervej 2 samt på vores afdeling i Esbjerg. Der er ikke samlinger på vores øvrige afdelinger i Aalborg eller i København, men du er velkommen til at bruge dem som afhentningssted, når du reserverer materiale i bibliotekets søgemaskine Primo.
 

Elektroniske ressourcer fra universitetets netværk

På hver af vores afdelinger står der et antal computere, som du kan bruge til f.eks. informationssøgning. Alle computere er tilknyttet universitetets netværk, og du kan derfor bruge dem til at tilgå vores elektroniske ressourcer, som for eksempel artikeldatabaser og e-bøger. Vores samlinger er indexeret i Primo.

Vigtigt; Der er visse restriktioner ang. brug og adgang til bibliotekets elektroniske ressourcer for eksterne brugere. Hovedreglen er, at du kun må anvende bibliotekets ressourcer til privat brug. Det betyder, at du må printe, læse og downloade så længe det sker til privat brug. Du må også e-maile links til en bestemt ressource til dig selv eller andre, men ikke selve indholdet.

AUB's databaseliste kan du få et overblik over de databaser, du har adgang til. Du kan filtrere listen således den viser dig de databaser, som du kan tilgå hjemmefra gratis.

Bemærk at eksterne brugere ikke har mulighed for at anvende universitetets fjernadgang til elektroniske ressourcer.
 

Søgning i PrimO

Kontakt, besøg og følg os

Kontakt os

Chatten holder lukket frem til ultimo august

Ur/watch Book en vejledning

Mail Aalborg (aub@) · 9940 9400 · Vis alle
Esbjerg (aube@) · 9940 7649
København (aubcph@) · 9940 3858

Person Personaleliste · Om biblioteket

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.