Universitetsbiblioteket

Kroghstræde 3, Aalborg Øst

Kontaktoplysninger

Kroghstræde 3
9220 Aalborg Øst

Google Maps
AAU MapsIndoors

Rejseplan til Kroghstræde 3, Aalborg
Rejseplan fra Kroghstræde 3, Aalborg

Telefon: 9940 9400
Fax: 9815 5531
aub@aub.aau.dk

Åbningstider

AAUcard er adgangskort

Dit AAUcard er automatisk aktiveret til biblioteket på Kroghsstræde 3, Nordkraft og Selma Lagerlöfs Vej 249 i Aalborg.


Adgang til bibliotekets afdelinger i og udenfor åbningstid

Aalborg Universitetsbiblioteks hovedafdeling ligger på Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst. Hovedparten af bilbiotekets ansatte er tilknyttet hovedafdelingen, der udover biblioteksdrift også varetager en række stabsfunktioner indenfor forskning og analyse, ophavsret og ESDH sekretariat. Universitetsbibliotekets hovedafdeling er desuden vært for mange af Aalborg Universitets efter- og videreuddannelser.

MATERIALEsamlinger

Afdelingen huser bibliotekets udlånssamling af bøger og tidsskrifter, samt håndbogs- og studiesamling. Der er fri adgang til kompaktmagasinerne.

studiearbejdspladser

På biblioteket findes der mange forskellige typer af studiearbejdspladser, som du er velkommen til at bruge. Studiearbejdspladserne er indrettet til forskellig brug afhængig af, hvordan du gerne vil arbejde. Du kan forvente, at grupper ofte samarbejder og diskuterer ved gruppearbejdspladserne, men der er også områder og lokaler, der ligger mere op til individuelle og rolige studiearbejdspladser. Hvis du vil være sikker på ro, så er du velkommen til at bruge vores to stillelæsesale.

De forskellige typer af studiearbejdspladser:

 • Gruppearbejdspladser:
  Rundt omkring i biblioteket i næsten alle områder findes der gruppearbejdspladser – ved mange af disse pladser findes der storskærme og whiteboards, som kan benyttes.
 • Individuelle studiearbejdspladser:
  Hvis du gerne selv vil sidde og arbejde, findes der også enkeltmandspladser flere steder i biblioteket. I kælderen findes der desuden individuelle læsebokse.
 • Stillelæsesale:
  Der er to mindre læsesale (Bateson, Kroghstræde 3 og Ancher, på gangbro til Kroghstræde 1), hvis du gerne vil have mulighed for at sidde stille og fordybe dig.
 • Grupperum:
  På biblioteket findes der seks grupperum, som også må benyttes. I øjeblikket kan de ikke bookes på forhånd, så det vil være først til mølle-princippet. Nogle gange kan rummene dog være booket af bibliotekspersonale til vejledninger e.l. – det kan ses enten på infoskærmene, som findes ved indgang A + C, eller også kan det ses på den kalender, der hænger på døren ind til lokalet.
 • Undervisningslokaler/studiearbejdspladser:
  På biblioteket findes der forskellige undervisningslokaler. Hvis undervisningslokalerne ikke er booket til undervisning/møder (check infoskærmene), må de gerne benyttes som studiearbejdspladser.
 • Udendørs studiearbejdspladser:
  Hvis vejret er til det, findes der uden for biblioteket også studiearbejdspladser. Hvis det er køligere, er der også studiearbejdspladser i tre hyggelige drivhuse.
 • Andre studiearbejdspladser - Kantineområdet, KS3:
 • I kantineområdet findes der mange siddepladser, som også kan benyttes som studiearbejdspladser.
 • Tekøkken til studerende med siddepladser, køleskab, cooker og mikroovn

IT-faciliteter

Øvrige faciliteter

 • Selvbetjeningsmaskine til udlån og aflevering
 • Studenterkøkken med køleskab, cooker og microovn
 • Mulighed for at sidde ude
 • Maskine til spiralindbinding

PARKERING

Der er gratis parkering ved Kroghstræde 3

Brug af elektroniske ressourcer af walk-in brugere

Hvis du ikke er studerende eller ansat ved Aalborg Universitet er der visse restriktioner på de ressourcer, som biblioteket stiller til rådighed. Den vigtigste regel er, at man kun må benytte bibliotekets ressourcer til personligt brug. Det betyder, man må udskrive, læse og downloade som man har lyst til, så længe man gør det for egen fornøjelses skyld. Man må også gerne sende en e-mail med links til en tekst både til sig selv og andre, men man må ikke sende decideret indhold fra en kilde (f.eks. PDF-filer).

Undervisningslokaler på Kroghstræde 1 og 3

Universitetsbiblioteket råder over en række undervisningslokaler, der blandt andet benyttes af AAU's masteruddannelser:

Mozart: (Krog. 1, 1.007) 58 personer
Darwin: (Krog. 3, 4.130) 58 personer
Lindgren: (Krog. 3, 4.128) 82 personer
Shakespeare: (Krog 3, 4.129) 23 personer
Einstein: (Krog. 3, 4.131) 18 personer
Finsen: (Krog. 3, 5.130) 58 personer
 

Kort over Kroghstræde 1

Kort over kroghstræde 3

Kort over Kroghstræde 3

 

Kontakt, besøg og følg os

Følg os

Få nyheder fra biblioteket direkte i dit feed.

FacebookFacebook

Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet. Henvendelse om denne sides indhold kan sendes til AUB's Webredaktion. Fotos/modelfotos: www.colourbox.com m.fl.