Spring til indhold

Lån fra andre bi­bli­o­te­ker (fjern­lån)

Hvis du vil låne materiale som ikke findes på biblioteket, kan det eventuelt skaffes fra andre biblioteker via fjernlån. Servicen er gratis for studerende og ansatte på AAU.

Det tager oftest en lille uge at fremskaffe materialet. Det hænder dog, at det tager længere tid, hvis materialet er udlånt på bibliotekerne.

Artikler i tidsskrifter kan som oftest skaffes i løbet af et par dage.

Husk at tjekke i Primo inden du udfylder blanketten, da det er hurtigere og mere hensigtsmæssigt at låne bibliotekets eget materiale, hvis det er tilgængeligt. Skulle materialet være udlånt, og du ikke kan vente på det, skal du henvende dig på biblioteket, så vil vi se hvilke muligheder der er for at fremskaffe det indenfor din tidsfrist.

Dine fjernlån

Du kan se dine fjernlån på "min side / mine lån" i Primo. Hvis du har fjernlån, der skal fornyes, skal du logge ind i Primo og se dine lån, afmærke bogen og vælge "Forny valgte". Ved fornyelse af lån fra udlandet kontaktes Fjernlånet via linket øverst på siden.

Vi bestiller materialet til dig fra et andet bibliotek, og får det leveret til dig som original eller kopi.

Ekspeditionstid

Gennemsnitlig cirka én uge

Materialer

Bøger, artikler/kapitler fra bøger og artikler fra tidsskrifter

Levering som

Trykt eksemplar eller digital kopi afhængig af materialet

Vilkår for fjernlån

  • Man skal være registreret som låner på universitetsbiblioteket, og materialet skal afhentes på en af vores afdelinger inden for tidsrummet med personlig betjening.
  • Der fjernlånes kun litteratur til forskning, undervisning eller studie på videnskabeligt niveau. Rekreativ eller hobbybetonet litteratur fjernlånes ikke.

Husk at aflevere fjernlånt materiale til tiden. Vi er afhængige af andre bibliotekers velvilje!